Szent Mihály templom adventi programja

írta: hedervar.hu 2016/11/29
Adventi program

A gyertyagyújtások további rendje az alábbi:

A 2. gyertyát az Önkormányzat szervezésében december 3.-án szombaton este 5 órakor Simon Bence ütőhangszeres művész és a győri Liszt Ferenc Zeneiskola tanárainak közreműködésével adott koncert keretében gyújtjuk meg a plébániatemplomban. A koncert után Dr. Galla Gábor esperes úr megáldja a település Betlehemét, majd ezt követően az önkormányzat dísztermében karácsonyi vásárra várják az érdeklődőket.

 

A 3. gyertyát  december 10.-én szombaton este a kápolnában a Rózsafüzér Társulat és a Nyugdíjasklub vezetésével gyújtja meg az egyházközösség.

A 4. gyertyát ismét a templomban gyújtjuk meg december 17.-én szombaton 5 órakor. A gyerekek ekkor mutatják be „Az angyalka segített…” c. mesejátékot.

December 24.-én délelőtt 10 és 12 óra között a gyerekek 4 – 6 fős csoportokban felnőtt vagy gimnazista kísérettel betlehemeznek. A betlehemezésre Láng Mercédesznél (+36305002043) lehet jelentkezni Advent 2. vasárnapjáig. (december 04.)

Idén is a legkisebbek (óvodások és az alsó tagozat) díszítik fel a templomban a Betlehem mellett álló karácsonyfákat. Piros szívet rakhat a fára, aki részt vett a szentmisén, ezüstöt, aranyat, aki szentáldozásban is részesült.

Szabó Csaba idén is elviszi a gyermekeket december 24.-én egy szép erdei sétára. Találkozó a Szent Mihály templom előtt délután 3 órakor. Mivel a tavalyi tapasztalatok alapján a kisebbeknek ez túl megterhelő volt, őket külön visszük egy kisebb körre a parkerdőbe, és utána a Civil házban játszunk velük, mesét olvasunk nekik (óvodásokat várunk erre a programra). Felügyelők: Horváth Csenge és Láng Mercédesz. A séta alatt madarakat fogunk etetni, aki teheti, erre a célra hozzon magával egy almát. Kérjük a szülőket, hogy bizalommal bízzák ránk gyermekeiket erre a kis időre, még emlékszünk arra, mennyi dolga volt az angyalkáknak Karácsony délutánján. 1/2 5 órakor találkozunk ismét a templom előtt. Erre az időpontra jöjjenek a szülők is gyermekeikért, mert velük együtt szeretnénk meggyújtani Betlehem gyertyáit és énekelni egy kicsit.

Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy amennyiben tehetik, az egyházi hagyományoknak megfelelően december 24.-én este kerüljön sor otthonaikban a gyertyagyújtásra.

A Karácsonyi mise este 10 órakor kezdődik a Szent Mihály templomban. A pásztorjátékot ebben az évben az 5. osztály fogja bemutatni Seresné Domina Teréz vezetésével.

December 25.-én vasárnap délelőtt 11 órakor ünnepi szentmise lesz a Szent Mihály plébániatemplomban. Kérjük az egyházközösség családjait, hogy senki számára nem múljon el az ünnep misehallgatás nélkül, és ha lehet, együtt ünnepeljék szentmise keretében a Megváltó születését.

 

Megosztás

Közösség