Képviselő testület

írta: hedervar.hu 2015/03/17

 

Antóni Istvánné képviselő

Szeretettel köszöntöm a hédervári választópolgárokat! Akik nem ismernének, azok kedvéért bemutatkozom: Antóni Istvánné vagyok, három felnőtt gyermek édesanyja és két kis unoka boldog nagymamája. A helyi általános iskolából mentem – 3 éve - nyugdíjba, itt tanítottam 33 éven át, mint matematika-fizika szakos tanár, illetve mellette 17 évig voltam az iskola igazgatóhelyettese és öt és fél évig az intézmény igazgatója. A közéletben végzett sokféle tevékenységnek, illetve az iskolában eltöltött „munkás évek”-nek is köszönhetően, jól ismerem a falut és az itt élő embereket.  Az elmúlt 2 évben végzett képviselői munkám során pedig, még nagyobb rálátásom lett a falu életére, annak vezetésére, menedzselésére illetve a civil szervezetek sokszínű tevékenységére. Továbbra is hiszem és vallom, hogy minden tevékenységet lehet még jobban művelni, így a falu vezetését, a civil szervezetek összefogását, munkájuk összehangolását is. Jó lenne végre ezen javítani és összefogni ebben a kis faluban, mert ellenkező esetben valóban elszalaszthatunk konkrét pályázatokat, lehetőségeket, álmokat!  Vallom, hogy a képviselőtestületben végzett felelősségteljes munkát csak építő, jó szándékkal és kellő alázattal szabad végezni a jövőben is, illetve – véleményem szerint - ezen értékek mellett van csak értelme. Előre nehéz megjósolni, hogy lesz-e polgármesterváltás október 12-én vagy nem, azt viszont megígérhetem, hogy a befutó polgármestert segíteni és nem akadályozni fogom majd mindenkori munkájában.

Fájó pontként említeném az iskolánk megcsonkított állapotát, amit - az idei évben elutasított - minisztériumi kérelem mellett sem tudok elfogadni a jelenlegi helyzetében.  Emellett a gyermeklétszám csökkenése, a diákok várható elvándorlása megkezdődött, amit jó lenne valahogy megállítani!

Végül, de nem utolsó sorban, határozott elképzeléseim vannak a falu virágosítása és szebbé tételére illetve az értékek, műemlékeinek a megismertetésére, különböző kulturális programok szervezésére. Én ezen gondolatok mentén tudom képviselni a rám szavazó közösséget és engedjék meg, hogy minden egyes szavazatot, ezúton is tisztelettel megköszönjek.

 

 Balogh László képviselő

 Tisztelt Héderváriak!

Balogh László vagyok, 46 éves.  Hét éve élek Héderváron feleségemmel és kisfiammal. Nagyobbik fiam 24 éves a Miskolci Egyetem végzős Nemzetközi Közgazdász hallgatója.

A HIETE Mentőtiszti Karának elvégzése után Mentőtisztként dolgoztam Miskolcon 13 évig, majd orvos látogató, területi vezető, később kereskedelmi vezető lettem a Beiersdrf Kft-nél.

2001-től dolgozom a mosonmagyaróvári Greiner  Bio-One Hungary Kft-nél, kezdetben mint kereskedelmi igazgató, 2007-től ügyvezető igazgatóként. Közben közgazdász diplomát, MBA, illetve Ph.D tudományos fokozatot szereztem. A Greiner az elmúlt 7 évben megduplázta árbevételét, a belföldi piaci részesedésünk 25%-ról 75%-ra nőtt.  Alkalmazotti létszámunk 84 főről, 160 főre emelkedett, jelenleg újabb nagyszabású fejlesztés előtt állunk. A cég sikeresen működik az elmúlt időszakban is több rangos hazai és nemzetközi elismerésben részesültünk.

 Hogy mi köze van ennek a választásokhoz? Úgy gondolom, hogy egy település irányítása nem sokban különbözik egy vállalat vezetésétől. Ahogy egy vállalatnak, Hédervárnak is szüksége van jövőképre, stratégiára, célokra, következetes és határozott döntéseket hozó vezetésre, szaktudásra.

Egy irányba gondolkodó, hatékony képviselőtestületre, mely képes a fejlődés útjára vezetni Hédervárt.

Ez az oka annak, hogy képviselőjelöltként bízom abban, hogy minden felelősen gondolkodó Hédervári lakosban megérett mára a változás igénye, hogy a voksaikat nem érzelmi alapon ítélik oda, hanem a saját és családjuk jövőjét szem előtt tartva szavaznak bizalmat azoknak a jelölteknek, akik szaktudásukat, tapasztalatukat, kapcsolataikat, lojalitásukat és a település iránti szeretetüket akarják Hédervár szolgálatába állítani.

Amennyiben Önök bizalmat szavaznak nekem és a hozzám hasonlóan gondolkodóknak, szívesen áldozom arra szabadidőmet – természetesen ingyen, a képviselői tiszteletdíjra nem tartok igényt – hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a képviselőtestület munkáját és szolgáljam Hédervár lakosságát.

Kérem Önöket, hogy, szavazataikkal támogassanak, támogassák azokat, akik szívesen dolgoznának azért, hogy pozitív változást hozzanak Hédervár életébe. 

Köszönöm, hogy végigolvasták a bemutatkozó levelemet. Fogjunk össze Hédervár jövőjéért!

Tisztelettel,

Balogh László

 

Csanádi Roland képviselő

 

Tisztelt Héderváriak!

 

Először is szeretném megköszönni bizalmukat, amelynek köszönhetően az elmúlt három évben képviselőként dolgozhattam. Igyekeztem legjobb tudásom szerint képviselni a lakosság érdekeit. Sok tapasztalatot szereztem, melynek alapján meggyőződéssel állíthatom: váltani kell, megújulás kell! A falu vezetésében valós összefogás, együttműködés kell!

Azoknak, akik esetleg még nem ismernek, szeretném röviden bemutatni magam. 42 éves vagyok, születésem óta hédervári lakos, noha tanulmányaim, katonaság és munkáim miatt hosszabb-rövidebb ideig távol voltam a településtől a hétköznapokban. Egész családom, szüleim és nagyszüleim is Hédervári lakosok voltak évtizedekig. Jelenleg egy faipari vállalkozást vezetek itthon, a cég ebben az évben ünnepelte 10. évfordulóját, hédervári telephelyünkön jelenleg több helyi lakos dolgozik.

Számomra mindig nagyon fontos volt és lesz Hédervár! Szeretem a települést, ezért is akarok tenni érte. Az Önök megbízásából három évnyi, képviselőként eltöltött idő alatt sikerült betekintést nyernem a polgármester és képviselő társaim munkájába, megismertem több folyamatban lévő lehetőséget és problémát a falu életével kapcsolatban. Vállalkozóként mindig is gyakorlatiasan éltem az életem, soha nem szerettem a be nem tartott ígéreteket, felesleges kifogásokat, a felelősségvállalás alóli kibújási kísérletezést!

Egy vállalkozást ígéretekkel, kifogásokkal és siránkozással csak csődbe lehet vinni, nem működtetni. Ezt a hasonlóságot láttam, látom a falu vezetésénél, a falu működtetésének menedzselésénél is. Sajnos nálunk az elmúlt években mindig több volt a kifogás, mint a cselekvés! Én egy hatékonyabb munkavégzésben hiszek, látok eredményes előrelépési lehetőséget a falu jövőjét illetően.

Minden Héderváriként érző lakónak azt mondanám, jól gondoljuk meg kire voksolunk, mert ez a választás a következő 5 évet fogja meghatározni. Sok ígéretes, a faluért tenni akaró személyt találhatunk most a jelöltek között! Olyan személyekre gondolok elsősorban, akik most is gyakorló cégvezetőként, sikeres civil szervezet vezetőjeként, tapasztalt vidékfejlesztési szakértő agrármérnökként, közigazgatási tapasztalattal, idegennyelvtudással felvértezve eredményesen dolgoznak a hétköznapokban.

Mert valójában, érdemben csak ilyen, gyakorlattal és tudással rendelkező emberek tudnak érdemi dolgokat tenni a településért! Köszönöm, hogy végigolvasták bemutatkozásom, kérem támogassák jelöltségemet! Mindenkinek csak jót tudok kívánni, aki tenni akar Hédervárért! Sikeresek leszünk, ha HÉDERVÁR ÖSSZEFOG!

Csanádi Roland

 

Danyi Péter képviselő

 

Danyi Péter vagyok, 36 éves. Hédervári lakos vagyok születésem óta, két gyermekünk van. Építőipari és vállalkozóként dolgozom, cégeimen keresztül körülbelül 100 embernek biztosítok munkalehetőséget, amelyből 25 fő saját alkalmazott és 73 fő alvállalkozó.

A közéletben nemcsak szeretek, de kötelességemnek is érzem tevékenykedni. Szabadidőmben szeretek a sporttal, kimondottan a focival foglalkozni. 2010 óta a Hédervári Községi Sportegyesület elnöke vagyok. Tevékenységem során a hédervári focicsapat már három alkalommál bajnoki címet ért el. Az általam beadott pályázatok sikerességének köszönhetően az elmúlt négy évben a Sportpályán több nagy beruházásait indítottam el. Ez alatt értve az öltöző teljes felújítását (zuhanyzó, külső homlokzat, ablakcsere, labdafogó háló), valamint a focipálya gyeptéglás felújítását, világítás megújítását, az öntözőrendszer kiépítését továbbá a pálya melletti terület térkövezését. Az idén többek között megvalósításra kerül egy játszótér-játszóvár felépítése is. Mindezt többek között az eddig Héderváron legnagyobb volumenben, majdnem 20 millió Ft értékben, a Hédervári KSE nevében önerőből beadott és elnyert és megvalósuló európai uniós LEADER pályázati konstrukciónk keretében.

A jövő nemzedékére gondolva elindítottuk Héderváron is a Bozsik-programot, valamint az U16-os csapatot is. E program keretén belül minden tehetséges és érdeklődő gyermek és felnőtt számára biztosítom a sportoláshoz szükséges felszereléseket.

Fejlesztéseinkkel, pályázatainkkal a község és a Sportegyesület fejlődésének érdekében a jövőben is szép és megvalósítható célokat szeretnék kitűzni. Mindez azonban csak összefogással valósulhat meg! HÉDERVÁR csak az Önkormányzat, az aktív, sikeres civil szervezetek és fejlesztési tapasztalatokkal rendelkező gazdasági szereplők ÖSSZEFOGÁSÁVAL újulhat meg. Ehhez elkötelezett, valóban együttműködésre kész polgármesterre és képviselőkre, jó szándékra és érdemi tettekre van szükség! Megköszönve ajánlásaikat, ehhez kérem megtisztelő bizalmukat és támogatásukat az önkormányzati választáson. Tisztelettel: Danyi Péter

 

Nérai László

Tisztelt Hédervári Választópolgárok!                                                                   

 

Október 12-én újra itt a VÁLASZTÁS ideje! Nekünk, Héderváriaknak ez nagy lehetőség, jobb irányba terelni, befolyásolni községünk életét, mindannyiunk hétköznapjait. Úgy gondolom az elmúlt évek sajnálatos tapasztalatai alapján, hogy a helyi lakosság, véleményét jobban nyomatékosítani kell, a falu mindenkori vezetésének illene - és kötelező is lenne! – azt rendszeresen kikérni, meghallgatni és figyelembe venni! Hogy az eddig meg nem hallgatott javaslatoknak, véleményeknek, kellőképpen érdemi helyen adhassak hangot, úgy döntöttem, hogy az idén – immár 30 felett- jelöltettem magam a Hédervári Önkormányzat Képviselő-testületébe, képviselőnek.

Nérai László vagyok, 32 éves, vendéglátóipari szakember, Fő utcai lakos. Igazi, eredeti hédervári. Szüleim, nagyszüleim, dédnagyszüleim is héderváriak voltak. Jól tudom, Hédervár milyen szép, méltóságteljes település volt, amire a környező falvak lakói, szomszédaink mindig irigykedve néztek! Igen, így múlt időben írom, sajnos… csak néztek, mert mára ez a helyzet megfordult. Sok olyan dolog van, amit mi, itt élők, héderváriak és ide költözöttek is, máshogy szeretnének látni. Ezek megvalósítására van is mód, lehetőség. Csak akarat, elkötelezettség és tettvágy kell! (Mintha ezek az adottságok lassan kivesznek a falu eddigi vezetéséből, sajnos…) Úgy gondolom - több új és régi képviselőjelölt-társammal együtt: igenis van lehetőség előrelépni, csak akarni kell!

Az önkormányzat passzivitása miatt Hédervár közösségi élete sajnos teljesen a civil szervezetekre korlátozódott. Több, a településen élőket összekovácsoló programot kellene szervezni, - gondolok itt kimondottan a fiatalokat, illetve az időseket érintő témakörökre-. Tematikus programokra van szükség, legyen az sport, egészségügy, vagy csak egyszerűen minőségi, szabadidős szórakozási lehetőség. Hangsúlyosabban kell támogatni az ilyen kezdeményezéseket, ebből is érezhetné mindenki, hogy falunknak részesei, tagjai vagyunk, legyünk akárhány évesek, akár itt születtünk, akár a jó sors hozott ide. Senkinek se csak „egy falu” legyen, ahol élünk. Hédervár legyen mindannyiunké! Otthonunk, ahol jó élni, együtt lenni!

Kérem, október 12-én szavazataikkal támogassák a megújulás igényét és lehetőségét, hogy a közös munkával összefogással Hédervár, a Szigetköz Szíve újra hevesen doboghasson!

HÉDERVÁR ÖSSZEFOG! Köszönettel: Nérai László

 

 

 

 

Megosztás

Közösség