TÁJÉKOZTATÓ

írta: hedervar.hu 2018/01/04

TÁJÉKOZTATÓ KÉMÉNYSEPRŐI SORMUNKA

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSÁRÓL


2018. január elsejétől a klasszikus értelemben vett sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A társasházzá nem alakult, és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepként be nem jegyzett egylakásos ingatlanok tulajdonosaizömmel CSALÁDIHÁZ-TULAJDONOSOKrészére a sormunka nem kötelező, de ajánlott.

Idén az egylakásos ingatlanokban lakók már nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek. 2018 januárjától a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül előre egyeztethetik a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra. (Ezen ingatlanok vonatkozásában tehát megszűnt az automatikus sormunka-szerű ellátás.)

Az időpont-foglalási rendszer bevezetése mellett azonban megmarad - a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként - a kéményseprési munkák ingyenessége.

Az ingyenes sormunka iránti igényét időpontfoglalással jelentheti be:

Online a www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat oldalon az „időpontfoglalás” elektronikus űrlap kitöltésével

Telefonon a 1818 9 1 1-es menüpontban

E-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címen

Írásban a BM OKF GEK részére címzetten a 1903 Budapest, Pf.: 314. címen

Személyesen, nyitvatartási időben a megyei ügyfélszolgálati pontokon (http://www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat/megyei)

Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége

Mosonmagyaróvár Alkotmány u. 16

96/215-633


Bővebb információk a http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/weboldalon találhatóak.

Megosztás

Közösség